Bouwkundige keuring Hellum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hellum regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hellum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hellum inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hellum afspreken

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hellum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hellum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hellum (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hellum.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Studio79 m2€280 – €330
Rijwoning120 m2€350 – €385
Hoekpand149 m2€410 – €435
2-onder-1 kap166 m2€450 – €480
Vrijstaand181 m2€515 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hellum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Schildwolde, Overschild, Luddeweer, Lageland en Lageland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hellum-9627

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hellum bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hellum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Groningen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie