Bouwkundige keuring Tienray

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tienray laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Tienray.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Tienray bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tienray afspreken

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Tienray.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tienray

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Tienray en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €455. De totaalprijs hangt af van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Tienray.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement80 m2280 – €310
Rijwoning117 m2€350 – €380
Kopwoning140 m2€420 – €445
Twee onder één kap160 m2€465 – €505
Vrijstaand197 m2€520 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tienray die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum en Wellerlooi.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tienray-5865

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Tienray analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tienray). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie