Bouwkundige keuring Maasgouw

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Maasgouw regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Maasgouw.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Maasgouw inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasgouw inplannen

Direct een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en of er sprake is van lekkages. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maasgouw.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Maasgouw

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Maasgouw (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €385. Het kostenplaatje hangt af van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Maasgouw.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Studio89 m2€300 – €320
Rijwoning100 m2€350 – €375
Hoekwoning143 m2€410 – €430
Twee onder één kap150 m2€460 – €505
Villa193 m2€530 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Maasgouw die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo en Horst aan de Maas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasgouw-6019

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Maasgouw bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maasgouw). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Maasgouw wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Heel
 • Bouwkundige keuring Beegden
 • Bouwkundige keuring Stevensweert
 • Bouwkundige keuring Ohé en Laak
 • Bouwkundige keuring Wessem
 • Bouwkundige keuring Maasbracht
 • Bouwkundige keuring Linne
 • Bouwkundige keuring Thorn
 • Plaats een reactie