Bouwkundige keuring Oudelande

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oudelande laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de investeringen en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudelande.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oudelande controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudelande inplannen

Direct meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oudelande.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oudelande

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oudelande (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €375. De prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oudelande.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning77 m2€285 – €315
Rijtjeshuis114 m2€335 – €385
Hoekpand147 m2€400 – €430
2-onder-1 kap173 m2€470 – €490
Villa193 m2€510 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudelande die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke, s-Gravenpolder en Wemeldinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudelande-4436

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Oudelande onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oudelande). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borsele bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie