Bouwkundige keuring Nieuwleusen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwleusen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwleusen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwleusen controleert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwleusen afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwleusen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwleusen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwleusen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €400. De prijs is afhankelijk van verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwleusen.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Appartement95 m2275 – €315
Rijwoning111 m2€335 – €370
Hoekpand146 m2€420 – €435
Twee onder één kap167 m2€470 – €505
Herenhuis196 m2€530 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwleusen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Balkbrug, Drogteropslagen, Dedemsvaart, Brucht en Bruchterveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwleusen-7711

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Nieuwleusen analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwleusen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Dalfsen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie