Bouwkundige keuring De Groeve

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Groeve laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in De Groeve.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Groeve analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Groeve laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in De Groeve.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Groeve

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in De Groeve (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €430. De totaalprijs bestaat uit meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Groeve.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartementje85 m2285 – €330
Tussenwoning102 m2€335 – €385
Hoekwoning131 m2€405 – €435
Geschakelde woning164 m2€450 – €485
Landhuis178 m2€515 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Groeve die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Zuidlaren, Schipborg, Annen, Anloo en Gasteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-groeve-9473

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in De Groeve checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Groeve). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie