Bouwkundige keuring Winsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Winsum inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Winsum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Winsum benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winsum uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Winsum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Winsum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Winsum (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €460. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Winsum.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning89 m2300 – €320
Tussenwoning100 m2€355 – €390
Kopwoning127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap152 m2€455 – €500
Landhuis188 m2€515 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Winsum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Lollum, Arum, Kimswerd, Skingen en Zweins.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winsum-8831

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Winsum checkt een objectieve expert de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Winsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie