Bouwkundige keuring Baarland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Baarland regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Baarland.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Baarland inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baarland plannen

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Baarland.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Baarland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Baarland (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €315 en €400. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Baarland.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Appartement79 m2300 – €305
Rijtjeshuis125 m2€360 – €385
Hoekpand132 m2€405 – €440
Geschakelde woning150 m2€455 – €490
Vrijstaand198 m2€520 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baarland die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kwadendamme, Hoedekenskerke, s-Gravenpolder, Wemeldinge en Schore.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baarland-4435

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Baarland checkt een objectieve deskundige het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Baarland). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Borsele wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie