Bouwkundige keuring Tollebeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tollebeek inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Tollebeek.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Tollebeek onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de meterkast en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tollebeek laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Tollebeek.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Tollebeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Tollebeek (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €440. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tollebeek.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Etagewoning96 m2295 – €310
Rijwoning124 m2€360 – €390
Hoekpand143 m2€400 – €445
Geschakelde woning164 m2€460 – €480
Herenhuis181 m2€530 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tollebeek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Nagele, Ens, Emmeloord, Mastenbroek en Genemuiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tollebeek-8309

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Tollebeek controleert een onafhankelijk expert het woonhuis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Tollebeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Noordoostpolder doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie