Bouwkundige keuring Oostdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oostdijk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oostdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oostdijk inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostdijk inplannen

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oostdijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oostdijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oostdijk (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €335 en €430. De prijs is afhankelijk van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oostdijk.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Studio77 m2295 – €310
Rijtjeshuis123 m2€360 – €385
Hoekwoning126 m2€405 – €445
Geschakelde woning170 m2€455 – €490
Herenhuis199 m2€515 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oostdijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Waarde, Krabbendijke, Rilland, Yerseke en Ritthem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostdijk-4415

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Oostdijk bekijkt een neutrale specialist het huis. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oostdijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Reimerswaal wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie