Bouwkundige keuring Dreischor

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dreischor inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Dreischor.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Dreischor analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dreischor regelen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Dreischor.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dreischor

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dreischor (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €470. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dreischor.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning99 m2€300 – €305
Rijtjeshuis115 m2€350 – €370
Hoekhuis135 m2€425 – €435
2-onder-1 kap170 m2€465 – €485
Herenhuis196 m2€520 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dreischor die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bruinisse, Sirjansland, Oosterland, Ouwerkerk en Zierikzee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dreischor-4315

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Dreischor bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Dreischor). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Schouwen-Duiveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie