Bouwkundige keuring Wilnis

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Wilnis inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wilnis.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wilnis benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilnis afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Wilnis.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wilnis

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wilnis en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €305 en €480. De totale prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wilnis.

Type huis GroottePrijsindicatie
Flatwoning81 m2295 – €310
Rijwoning122 m2€335 – €385
Hoekwoning142 m2€400 – €435
Twee onder één kap159 m2€465 – €485
Vrijstaand186 m2€530 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wilnis die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht, Loenersloot en Vreeland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilnis-3648

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Wilnis bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wilnis). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Ronde Venen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie