Bouwkundige keuring Groeningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Groeningen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Groeningen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Groeningen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groeningen laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Groeningen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Groeningen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Groeningen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €470. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Groeningen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje87 m2285 – €330
Tussenwoning121 m2€350 – €365
Hoekpand131 m2€425 – €450
Geschakelde woning160 m2€450 – €505
Vrijstaand178 m2€525 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groeningen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Overloon, Holthees, Maashees, Vierlingsbeek en Smakt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groeningen-5826

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Groeningen onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Groeningen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Boxmeer wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie