Bouwkundige keuring Smakt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Smakt laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Smakt.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Smakt controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Smakt plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Smakt.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Smakt

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Smakt (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €270 en €460. De totale prijs bestaat uit diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Smakt.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement84 m2275 – €310
Tussenwoning116 m2€355 – €365
Hoekhuis144 m2€405 – €430
Geschakelde woning171 m2€470 – €480
Landhuis182 m2€520 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Smakt die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vredepeel, Merselo, Veulen, Ysselsteyn en Heide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-smakt-5817

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Smakt controleert een neutrale expert het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Smakt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Venray wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie