Bouwkundige keuring Zwartebroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zwartebroek laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Zwartebroek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zwartebroek analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwartebroek laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zwartebroek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zwartebroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zwartebroek en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €450. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zwartebroek.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio79 m2275 – €320
Rijwoning108 m2€345 – €370
Hoekpand136 m2€400 – €450
Twee onder één kap161 m2€470 – €485
Landhuis182 m2€515 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zwartebroek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Terschuur, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwartebroek-3785

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zwartebroek bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zwartebroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Barneveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie