Bouwkundige keuring Holthees

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Holthees uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Holthees.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Holthees onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holthees plannen

Direct een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Holthees.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Holthees

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Holthees en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €465. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Holthees.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning82 m2290 – €315
Rijtjeshuis117 m2€335 – €365
Hoekpand140 m2€410 – €430
Twee onder één kap162 m2€450 – €480
Vrijstaand186 m2€515 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holthees die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Maashees, Vierlingsbeek, Smakt, Vredepeel en Merselo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holthees-5824

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Holthees controleert een neutrale specialist het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Holthees). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Boxmeer wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie