Bouwkundige keuring Boxmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Boxmeer laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Boxmeer.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Boxmeer benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boxmeer regelen

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het voegwerk en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Boxmeer.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Boxmeer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Boxmeer (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €460. De prijs hangt af van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Boxmeer.

Type woningGroottePrijsindicatie
Flatwoning90 m2€285 – €315
Rijtjeshuis112 m2€345 – €380
Kopwoning130 m2€425 – €450
2-onder-1 kap153 m2€450 – €505
Herenhuis186 m2€525 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boxmeer die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boxmeer-5831

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Boxmeer analyseert een neutrale expert het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Boxmeer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Boxmeer bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Vierlingsbeek
 • Bouwkundige keuring Maashees
 • Bouwkundige keuring Holthees
 • Bouwkundige keuring Overloon
 • Bouwkundige keuring Groeningen
 • Bouwkundige keuring Vortum-Mullem
 • Bouwkundige keuring Beugen
 • Bouwkundige keuring Sambeek
 • Bouwkundige keuring Oeffelt
 • Bouwkundige keuring Rijkevoort
 • Plaats een reactie