Bouwkundige keuring Kaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kaard laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Kaard.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Kaard bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kaard afspreken

Op korte termijn meer info over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Tevens achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Kaard.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kaard (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €480. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kaard.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning75 m2300 – €310
Rijtjeshuis125 m2€355 – €380
Hoekpand125 m2€415 – €450
2-onder-1 kap150 m2€450 – €500
Herenhuis183 m2€525 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kaard die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hee, West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum en Pietersbierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kaard-8883

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Kaard analyseert een onpartijdige expert het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Terschelling wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie