Bouwkundige keuring Dreumel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dreumel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Dreumel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dreumel onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dreumel regelen

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Dreumel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dreumel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Dreumel (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €460. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Dreumel.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning85 m2275 – €325
Rijwoning101 m2€345 – €385
Hoekpand133 m2€415 – €445
Geschakelde woning169 m2€455 – €505
Vrijstaand196 m2€525 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dreumel die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Bergharen, Hernen, Leur, Balgoij en Nederasselt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dreumel-6621

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Dreumel bekijkt een objectieve expert het gebouw. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dreumel). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Maas en Waal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie