Bouwkundige keuring Noordwijkerhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordwijkerhout laten doen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordwijkerhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noordwijkerhout analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het stucwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordwijkerhout laten uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Noordwijkerhout.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Noordwijkerhout

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Noordwijkerhout (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €345 en €460. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Noordwijkerhout.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement85 m2280 – €325
Tussenwoning114 m2€345 – €385
Hoekpand129 m2€425 – €450
Geschakelde woning154 m2€460 – €495
Vrijstaand198 m2€530 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordwijkerhout die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek, Kaag en Buitenkaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordwijkerhout-2210

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Noordwijkerhout controleert een objectieve expert het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Noordwijkerhout). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordwijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie