Bouwkundige keuring Overloon

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Overloon inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Overloon.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Overloon analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overloon afspreken

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en of er houtrot is. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Overloon.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Overloon

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Overloon (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €310 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Overloon.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning99 m2€285 – €305
Tussenwoning123 m2€335 – €380
Hoekwoning149 m2€420 – €440
2-onder-1 kap174 m2€470 – €490
Vrijstaand199 m2€515 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overloon die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Holthees, Maashees, Vierlingsbeek, Smakt en Vredepeel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overloon-5825

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Overloon checkt een objectieve partij het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Overloon). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Boxmeer loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie