Bouwkundige keuring Maashees

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Maashees regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Maashees.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Maashees bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maashees inplannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Maashees.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Maashees

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Maashees (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €465. De totale prijs wordt bepaald door diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Maashees.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartement84 m2280 – €315
Rijtjeshuis118 m2€335 – €385
Hoekpand146 m2€420 – €430
Twee onder één kap173 m2€455 – €485
Landhuis186 m2€520 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maashees die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Vierlingsbeek, Smakt, Vredepeel, Merselo en Veulen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maashees-5823

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Maashees analyseert een objectieve partij de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Maashees). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Boxmeer loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie