Bouwkundige keuring Dussen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Dussen uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Dussen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Dussen analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dussen uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de riolering en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Dussen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Dussen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dussen (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €290 en €390. Het kostenplaatje bestaat uit diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Dussen.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio85 m2275 – €310
Tussenwoning104 m2€335 – €375
Hoekwoning148 m2€410 – €445
Geschakelde woning159 m2€470 – €500
Villa190 m2€530 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dussen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen, Eethen en Genderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dussen-4271

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Dussen bekijkt een onpartijdige expert het huis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Dussen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Altena bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie