Bouwkundige keuring Groessen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Groessen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Groessen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Groessen controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groessen laten uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Groessen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Groessen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Groessen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €425. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Groessen.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Studio98 m2275 – €305
Rijwoning114 m2€345 – €390
Hoekwoning127 m2€425 – €435
2-onder-1 kap161 m2€470 – €485
Vrijstaand194 m2€505 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groessen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tolkamer, Lobith, Herwen, Aerdt en Pannerden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groessen-6923

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Groessen bekijkt een neutrale specialist het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Groessen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Duiven bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie