Bouwkundige keuring Lambertschaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Lambertschaag inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lambertschaag.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lambertschaag checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lambertschaag afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lambertschaag.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lambertschaag

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lambertschaag (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €455. De totaalprijs hangt af van een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lambertschaag.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje88 m2300 – €330
Tussenwoning110 m2€360 – €390
Hoekwoning135 m2€420 – €440
2-onder-1 kap169 m2€465 – €485
Vrijstaand182 m2€530 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lambertschaag die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Abbekerk, Sijbekarspel, Benningbroek, Zuidermeer en De Goorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lambertschaag-1658

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Lambertschaag bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lambertschaag). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Medemblik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie