Bouwkundige keuring Baak

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Baak inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Baak.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Baak benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een idee van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baak afspreken

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Baak.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Baak

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Baak (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €375. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Baak.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning95 m2300 – €305
Rijtjeshuis100 m2€360 – €365
Hoekhuis132 m2€410 – €450
Geschakelde woning150 m2€470 – €495
Villa196 m2€505 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baak die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Steenderen, Almen, Harfsen, Kring van Dorth en Joppe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baak-7223

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Baak bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Baak). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie