Bouwkundige keuring Wagenborgen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wagenborgen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wagenborgen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wagenborgen inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wagenborgen afspreken

Heb je belang bij meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Wagenborgen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wagenborgen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wagenborgen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €335 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wagenborgen.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Studio81 m2285 – €330
Tussenwoning123 m2€360 – €380
Hoekwoning128 m2€410 – €450
Twee onder één kap173 m2€460 – €485
Villa188 m2€515 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wagenborgen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar, Tjuchem en Meedhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wagenborgen-9945

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Wagenborgen analyseert een neutrale deskundige het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wagenborgen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Delfzijl wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie