Bouwkundige keuring Vredepeel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Vredepeel uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Vredepeel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vredepeel benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vredepeel regelen

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Vredepeel.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vredepeel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vredepeel (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €475. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vredepeel.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning92 m2280 – €315
Rijwoning119 m2€345 – €375
Kopwoning131 m2€415 – €445
2-onder-1 kap167 m2€470 – €500
Villa199 m2€520 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vredepeel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Merselo, Veulen, Ysselsteyn, Heide en Castenray.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vredepeel-5816

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Vredepeel bekijkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vredepeel). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Venray loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie