Bouwkundige keuring Rijkevoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rijkevoort laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Rijkevoort.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rijkevoort benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijkevoort regelen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rijkevoort.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rijkevoort

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rijkevoort en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €400. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rijkevoort.

Type woningOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning90 m2285 – €320
Tussenwoning116 m2€350 – €385
Hoekwoning134 m2€410 – €440
Twee onder één kap175 m2€455 – €495
Herenhuis197 m2€505 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Rijkevoort die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Wanroij, Landhorst, Haps, Oeffelt en Linden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijkevoort-5447

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Rijkevoort checkt een onafhankelijk expert de woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rijkevoort). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Boxmeer loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie