Bouwkundige keuring Oeffelt

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oeffelt laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oeffelt.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oeffelt inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oeffelt inplannen

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oeffelt.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oeffelt

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oeffelt (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €485. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oeffelt.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Studio90 m2300 – €325
Tussenwoning122 m2€355 – €390
Hoekpand126 m2€410 – €450
Twee onder één kap160 m2€460 – €505
Herenhuis200 m2€515 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oeffelt die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Linden, Gassel, Beers, Sint Agatha en Vianen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oeffelt-5441

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Oeffelt onderzoekt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oeffelt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Boxmeer bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie