Bouwkundige keuring Kloosterhaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kloosterhaar uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl tref je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kloosterhaar.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Kloosterhaar controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kloosterhaar uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en of er lekkages zijn. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Kloosterhaar.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kloosterhaar

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kloosterhaar (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €375. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kloosterhaar.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement95 m2300 – €325
Rijwoning124 m2€360 – €375
Hoekhuis128 m2€400 – €450
2-onder-1 kap161 m2€460 – €490
Herenhuis187 m2€510 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kloosterhaar die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sibculo, Mariënberg, Bergentheim, Daarle en Daarlerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kloosterhaar-7694

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Kloosterhaar controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kloosterhaar). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie