Bouwkundige keuring Landhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Landhorst inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Landhorst.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Landhorst bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Landhorst uitvoeren

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Landhorst.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Landhorst

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Landhorst en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €320 en €390. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Landhorst.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Etagewoning85 m2€300 – €305
Rijwoning108 m2€355 – €385
Hoekwoning131 m2€420 – €430
Geschakelde woning169 m2€455 – €485
Landhuis196 m2€510 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Landhorst die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haps, Oeffelt, Linden, Gassel en Beers.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-landhorst-5445

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Landhorst bekijkt een neutrale partij het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Landhorst). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Sint Anthonis wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie