Bouwkundige keuring Linden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Linden laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Linden.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Linden bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Linden inplannen

Direct meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Dan achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Linden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Linden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Linden en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €340 en €490. De prijs is gebaseerd op diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Linden.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning75 m2290 – €310
Rijtjeshuis111 m2€350 – €375
Hoekhuis133 m2€415 – €430
2-onder-1 kap151 m2€455 – €495
Villa198 m2€525 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Linden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Gassel, Beers, Sint Agatha, Vianen en Katwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-linden-5439

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Linden analyseert een neutrale specialist het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Linden). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Cuijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie