Bouwkundige keuring Wanroij

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wanroij uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wanroij.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wanroij controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wanroij plannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Wanroij.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wanroij

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wanroij en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €350 en €420. De prijs wordt bepaald door verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wanroij.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning85 m2280 – €320
Tussenwoning116 m2€350 – €380
Hoekhuis128 m2€405 – €450
Twee onder één kap161 m2€475 – €500
Herenhuis191 m2€510 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wanroij die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Landhorst, Haps, Oeffelt, Linden en Gassel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wanroij-5446

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Wanroij onderzoekt een objectieve specialist de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wanroij). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sint Anthonis doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie