Bouwkundige keuring Apeldoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Apeldoorn regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Apeldoorn.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Apeldoorn onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Apeldoorn plannen

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Apeldoorn.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Apeldoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Apeldoorn (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €340 en €370. Het prijskaartje hangt af van allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Apeldoorn.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Appartement83 m2€295 – €310
Rijtjeshuis115 m2€340 – €385
Kopwoning140 m2€400 – €435
Twee onder één kap173 m2€470 – €480
Villa176 m2€505 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Apeldoorn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Lochem, Bronckhorst, Zutphen, Berkelland en Oost Gelre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-apeldoorn-7322

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Apeldoorn bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Apeldoorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Apeldoorn bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Klarenbeek
 • Bouwkundige keuring Beemte Broekland
 • Bouwkundige keuring Ugchelen
 • Bouwkundige keuring Wenum Wiesel
 • Bouwkundige keuring Hoog Soeren
 • Bouwkundige keuring Radio Kootwijk
 • Bouwkundige keuring Hoenderloo
 • Bouwkundige keuring Beekbergen
 • Bouwkundige keuring Lieren
 • Bouwkundige keuring Loenen
 • Bouwkundige keuring Uddel
 • Plaats een reactie