Bouwkundige keuring Ruinerwold

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ruinerwold laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Ruinerwold.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ruinerwold onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ruinerwold uitvoeren

Direct een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ruinerwold.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ruinerwold

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ruinerwold (regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €400. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ruinerwold.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning87 m2275 – €305
Tussenwoning114 m2€340 – €375
Hoekpand150 m2€425 – €435
2-onder-1 kap152 m2€450 – €480
Herenhuis175 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ruinerwold die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Koekange, Veeningen, de Wijk, IJhorst en Rouveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ruinerwold-7961

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ruinerwold bekijkt een objectieve expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ruinerwold). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Wolden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie