Bouwkundige keuring Vledder

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Vledder uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Vledder.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vledder analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vledder inplannen

Direct duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vledder.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vledder

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vledder (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €400. De totale prijs is gebaseerd op diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vledder.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Appartement92 m2290 – €310
Tussenwoning116 m2€340 – €390
Hoekpand126 m2€415 – €435
Twee onder één kap159 m2€475 – €485
Villa192 m2€515 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Vledder die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Kuinre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vledder-8381

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Vledder analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Vledder). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Westerveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie