Bouwkundige keuring Bronkhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Bronkhorst inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bronkhorst.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bronkhorst controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bronkhorst plannen

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Bronkhorst.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bronkhorst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bronkhorst (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €275 en €420. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bronkhorst.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Etagewoning99 m2290 – €330
Tussenwoning107 m2€360 – €370
Hoekhuis128 m2€415 – €430
Geschakelde woning161 m2€470 – €500
Landhuis175 m2€515 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bronkhorst die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Olburgen, Rha, Baak, Steenderen en Almen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bronkhorst-7226

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Bronkhorst checkt een onpartijdige partij het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bronkhorst). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Bronckhorst wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie