Bouwkundige keuring Bronckhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Bronckhorst laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Bronckhorst.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bronckhorst benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bronckhorst regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Bronckhorst.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bronckhorst

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bronckhorst (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €445. De prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bronckhorst.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning86 m2300 – €320
Rijwoning100 m2€355 – €375
Hoekpand140 m2€425 – €430
2-onder-1 kap170 m2€450 – €485
Landhuis191 m2€510 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bronckhorst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Zutphen, Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bronckhorst-7221

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Bronckhorst checkt een onpartijdige expert het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bronckhorst). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Wichmond
 • Bouwkundige keuring Vorden
 • Bouwkundige keuring Hengelo
 • Bouwkundige keuring Keijenborg
 • Bouwkundige keuring Steenderen
 • Bouwkundige keuring Baak
 • Bouwkundige keuring Rha
 • Bouwkundige keuring Olburgen
 • Bouwkundige keuring Bronkhorst
 • Bouwkundige keuring Toldijk
 • Bouwkundige keuring Vierakker
 • Bouwkundige keuring Drempt
 • Bouwkundige keuring Hoog-Keppel
 • Bouwkundige keuring Laag-Keppel
 • Bouwkundige keuring Hummelo
 • Bouwkundige keuring Zelhem
 • Bouwkundige keuring Halle
 • Plaats een reactie