Bouwkundige keuring Steenderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Steenderen laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Steenderen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Steenderen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenderen laten uitvoeren

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Steenderen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Steenderen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Steenderen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €285 en €370. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Steenderen.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Flatwoning89 m2295 – €330
Rijwoning100 m2€360 – €370
Hoekhuis140 m2€425 – €435
2-onder-1 kap156 m2€460 – €485
Vrijstaand188 m2€515 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenderen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Almen, Harfsen, Kring van Dorth, Joppe en Epse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenderen-7221

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Steenderen analyseert een onpartijdige expert de woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Steenderen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie