Bouwkundige keuring Schoonebeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schoonebeek uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Schoonebeek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schoonebeek analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoonebeek regelen

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Schoonebeek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Schoonebeek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schoonebeek en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €455. Het prijskaartje bestaat uit een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schoonebeek.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning81 m2280 – €305
Tussenwoning107 m2€360 – €390
Hoekhuis141 m2€400 – €430
2-onder-1 kap157 m2€465 – €485
Landhuis189 m2€505 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Schoonebeek die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stieltjeskanaal, Dalerveen, Wachtum, Dalerpeel en Dalen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoonebeek-7761

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Schoonebeek controleert een onafhankelijk partij het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schoonebeek). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Emmen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie