Bouwkundige keuring Olburgen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Olburgen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Olburgen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Olburgen controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Olburgen inplannen

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Olburgen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Olburgen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Olburgen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €290 en €425. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Olburgen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement76 m2€295 – €330
Tussenwoning107 m2€345 – €380
Hoekpand134 m2€405 – €435
2-onder-1 kap157 m2€460 – €495
Villa193 m2€525 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Olburgen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Rha, Baak, Steenderen, Almen en Harfsen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-olburgen-7225

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Olburgen bekijkt een neutrale specialist het gebouw. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Olburgen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie