Bouwkundige keuring Jislum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Jislum inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Jislum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Jislum analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jislum regelen

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Jislum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Jislum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Jislum (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €470. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Jislum.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Appartement98 m2280 – €330
Rijwoning113 m2€355 – €375
Hoekhuis145 m2€410 – €450
2-onder-1 kap157 m2€475 – €485
Vrijstaand190 m2€520 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jislum die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Lichtaard, Reitsum, Ginnum, Hegebeintum en Ferwert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jislum-9177

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Jislum controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Jislum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie