Bouwkundige keuring Oude Meer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oude Meer regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oude Meer.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oude Meer controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude Meer laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oude Meer.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oude Meer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oude Meer (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €480. Het prijskaartje bestaat uit diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oude Meer.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Flatwoning76 m2300 – €305
Tussenwoning116 m2€335 – €370
Kopwoning140 m2€420 – €440
Twee onder één kap159 m2€470 – €495
Villa197 m2€510 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oude Meer die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart en Vrouwenakker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-meer-1438

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oude Meer bekijkt een onpartijdige deskundige het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oude Meer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie