Bouwkundige keuring Rha

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rha laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rha.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rha bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rha regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Rha.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rha

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Rha (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €390. De totaalprijs hangt af van verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rha.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning97 m2300 – €330
Rijwoning123 m2€340 – €365
Hoekpand150 m2€415 – €430
Twee onder één kap168 m2€475 – €500
Landhuis199 m2€520 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rha die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Baak, Steenderen, Almen, Harfsen en Kring van Dorth.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rha-7224

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Rha controleert een objectieve ingenieur het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rha). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Bronckhorst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie