Bouwkundige keuring Laag-Keppel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Laag-Keppel uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Laag-Keppel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Laag-Keppel onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Laag-Keppel afspreken

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Laag-Keppel.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Laag-Keppel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Laag-Keppel (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €465. De prijs is afhankelijk van diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Laag-Keppel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio92 m2300 – €310
Tussenwoning121 m2€360 – €390
Kopwoning127 m2€410 – €430
Twee onder één kap175 m2€455 – €480
Landhuis184 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Laag-Keppel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg, Lathum en Giesbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-laag-keppel-6998

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Laag-Keppel onderzoekt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Laag-Keppel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie