Bouwkundige keuring Lekkum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lekkum laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lekkum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lekkum controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lekkum uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er sprake is van lekkages. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lekkum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lekkum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lekkum en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €280 en €420. De totale prijs is afhankelijk van een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lekkum.

Soort huisAantal m2Geschatte prijzen
Studio80 m2295 – €325
Tussenwoning112 m2€345 – €375
Hoekpand150 m2€420 – €450
Geschakelde woning156 m2€465 – €500
Landhuis195 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lekkum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie, St.-Annaparochie en Westhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lekkum-9081

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lekkum bekijkt een objectieve partij het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lekkum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie