Bouwkundige keuring De Steeg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Steeg laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in De Steeg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in De Steeg analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Steeg uitvoeren

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Steeg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Steeg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Steeg (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een indicatie van de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €340 en €460. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Steeg.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Studio96 m2275 – €315
Rijtjeshuis104 m2€340 – €370
Hoekhuis147 m2€415 – €445
2-onder-1 kap165 m2€455 – €505
Landhuis178 m2€530 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Steeg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Lathum, Giesbeek, Angerlo, Tonden en Leuvenheim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-steeg-6994

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in De Steeg onderzoekt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Steeg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Rheden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie