Bouwkundige keuring Slootdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Slootdorp uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bekijk je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Slootdorp.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Slootdorp inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slootdorp plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Slootdorp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Slootdorp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Slootdorp (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenberekening om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €490. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Slootdorp.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement95 m2€290 – €325
Tussenwoning111 m2€360 – €370
Hoekhuis129 m2€425 – €430
Twee onder één kap159 m2€475 – €500
Landhuis184 m2€505 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slootdorp die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Kreileroord, Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn en Kolhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slootdorp-1774

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Slootdorp bekijkt een neutrale partij het verblijf. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Slootdorp). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hollands Kroon loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie