Bouwkundige keuring Kropswolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kropswolde laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kropswolde.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kropswolde benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kropswolde uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kropswolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kropswolde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kropswolde en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €445. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kropswolde.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning79 m2285 – €325
Rijtjeshuis111 m2€340 – €385
Hoekwoning126 m2€415 – €435
Geschakelde woning172 m2€465 – €480
Villa186 m2€530 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kropswolde die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Kiel-Windeweer, Hoogezand, Onstwedde, Vledderveen en Mussel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kropswolde-9606

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kropswolde checkt een onpartijdige ingenieur het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kropswolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie